8 Kasım 2013 Cuma

İş kazalarına davetiye
İşyerlerinde artık daha az iş güvenliği uzmanı bulundurulacak. İşçi ölümlerinde dünya üçüncüsü olan ülkemizdeki bu değişiklik Çalışma Bakanlığı'ndan geldi. Buna göre işyerlerinde bulundurulması zorunlu iş güvenliği uzmanı sayısı yarı yarıya düşürüldü.
[​IMG]
Türkiye işçi ölümlerinde Avrupa birincisi. Çalışma Bakanlığı ise bu tabloya rağmen işyerlerindeki iş güvenliği uzmanı sayısını azaltmaya gitti.

Değişiklik, iş güvenliği uzmanlarının görev, yetki ve sorumluluklarını yeniden belirleyen yasa ile yapıldı. Buna göre “az tehlikeli”, “tehlikeli” ve "çok tehlikeli" işyerlerinde bulundurulması zorunlu güvenlik uzmanı sayısı yeniden belirlendi.

“Az tehlikeli” iş yerlerinde bin çalışana, en az 1 iş güvenliği uzmanı görevlendirme şartı kalktı. Artık, bu işyerlerinde çalışan iki bin işçiye 1 güvenlik uzmanı bakacak.

İnşaat, kaynak ve elektrik üretimi gibi tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri de değişiklik kapsamında. Buralarda da önceden olduğu gibi 750 değil, bin 500 çalışana bir iş güvenliği uzmanı bakacak.

Madencilik gibi "çok tehlikeli" sınıfa giren işyerlerinde ise durum daha kritik. Bir iş güvenliği uzmanının bakacağı işçi sayısı 500'den 1000'e çıkarıldı. İş güvenliğ uzmanlarının yükü iki kat arttı.

Kaynak: www.ulusalkanal.com.tr
Filed Under :

0 yorum for " "

Yorum Gönder

background